Mi van a csomagban?

Az Internet Terminál csomagjaink egy érintőképernyős minden egyben (AIO) számítógépet tartalmaznak, feltelepített és aktivált Kiosk-PC operációs rendszerrel, egy éves használati jogosultsággal, valamint a megrendelő igényeinek megfelelő tűzfal és Wi-Fi beállításokkal.

Mire lehet még szükség?

Amennyiben az Internet Terminálokat falra kívánjuk felszerelni, vagy leesés (eltulajdonítás) ellen védeni, úgy fali tartókonzolra és/vagy notebook lezáróra (Kensington lock) is szükségünk lehet, amelyet külön lehet megvásárolni.

Hogyan rendelhetem meg?

A megrendelés ezen a honlapon keresztül, a Megrendelés gombra kattintva történik.

Amennyiben a Megrendelővel még nem állunk szerződésben, úgy egy személyes helyszíni bemutatót tartunk a termékeinkről, és ennek során lehet a megrendelést személyesen véglegesíteni.

Figyelem! A „Lottózói terminál” csomagunkra megrendelést csak a Szerencsejáték Zrt-vel érvényes szerződéssel rendelkező lottózó értékesítőhelyektől fogadunk el!

Amennyiben a Megrendelővel már szerződéses kapcsolatban állunk, úgy az online leadott megrendelés beérkezését követően munkanap végéig visszaigazolást küldünk a megrendelésről, amelyben jelezzük a várható szállítási határidőt és a fizetendő díjakat is. A vételár megérkezését követően futárral küldjük ki a megrendelt termékeket és kiegészítőket.

Hogyan lehet az internethez csatlakoztatni?

Az Internet Terminál vezetékes (ethernet), valamint 2,4 illetve 5 GHz-es Wi-Fi hálózatokhoz csatlakoztatható. A Wi-Fi hálózatot a telepítés során kell beállítani, ezért a megrendelést követően a hálózat nevét (SSID) és a jelszavát is kérjük megadni!

Mobilinternet is használható?

Igen, akár USB-s modem használatával is, de mivel annak fizikai védelme csak körülményesen oldható meg, ezért javasoljuk 3G/4G router használatát és a mobilinternet Wi-Fi hálózaton keresztüli megosztását.

A Kiosk-PC operációs rendszer használati jogosultságát évente meg kell újítani?

Igen. A Kiosk-PC operációs rendszerrel telepített Internet Terminál eszközök folyamatos távfelügyelet alatt állnak, valamint ezek beállításainak módosítása is távoli hozzáféréssel történik. A Kiosk-PC operációs rendszer fejlesztésének, valamint a kiszolgáló háttérrendszer üzemeltetésének költségeit fedezi a éves használati jogosultság (licenc) díja.

Hogyan történik a Kiosk-PC operációs rendszer licenc megújítása?

A lejáratot megelőző hónapban értesítést küldünk a licenc lejárati időpontjáról, a lejáró licencek mennyiségéről és a fizetendő összegről. Amennyiben a díjfizetés legkésőbb a lejáratot megelőző banki nappal megtörténik, úgy a licenc (üzemszünet nélkül) automatikusa megújul. A díjfizetés elmaradása esetén az érintett Internet Terminál inaktiválódik és aktiválására felszólító (angol nyelvű) üzenetet jelenít meg. A licenc újra megrendelését és a licencdíj kiegyenlítését követően az eszközöket 2 munkanapon belül újraaktiváljuk. A licenc újra megrendelése a honlapunkon keresztül is biztosított.

Lehetséges egyedi tartalmakat megjeleníteni?

Természetesen igen. Az egyedi tartalom bármilyen Google Chrome böngészőben futni képes honlap, vagy alkalmazás lehet. Ennek előállítása történhet saját fejlesztéssel, de mi is szívesen adunk egyedi fejlesztésekre ajánlatot!

Kiemelt egyedi tartalom csomagok

Egyes megrendelői csoportok (pl. lottózók) részére egyedi összeállítású tartalom csomagokat kínálunk. Ezek egyedi licencfeltételekkel vehetőek igénybe.

„Lottózói terminál” tartalom csomag

Lottózók részére kialakított tartalom csomagunkban felár nélkül kínáljuk az alábbiakat:

  • A tippmix.hu honlap közvetlen elérése a nyitóoldalról
  • Az eredmenyek.com honlap közvetlen elérése a nyitóoldalról
  • A Szerencsejáték Zrt. egyéb fogadási honlapjainak elérése
  • A Szerencsejáték Zrt. fogadásaihoz kapcsolódó részvételi szabályzatok elektronikus dokumentumainak elérése a nyitóoldalról
  • A Szerencsejáték Zrt. lottózó üzemeltetői belső elektronikus dokumentumainak elérése a jelszóval védett felületről

Módosítható az Internet Terminálok kezdeti beállítása?

Természetesen igen. A Kiosk-PC operációs rendszer licencdíja félévente egy alkalommal díjmentes  konfiguráció módosítást tesz lehetővé. Ennél több módosítás alkalmanként a Kiosk-PC operációs rendszer éves licencdíjának feléért kérhető.

A Kiosk-PC operációs rendszer adathordozóját áthelyezhetem más eszközbe?

Nem. A Kiosk-PC operációs rendszer fejlett másolás elleni védelemmel rendelkezik, a telepítés során az adott számítógép, illetve a telepítési adathordozó fizikai azonosítóit is rögzíti. Amennyiben a telepítési adathordozót (vagy egy arról készített másolatot) akár egy másik, azonos típusú eszközbe áthelyezzünk, a bekapcsolást követően a Kiosk-PC operációs rendszer másolás elleni védelme aktiválódik, és érvényteleníti a feltelepített példányt. Ezt követően az adathordozó sem az új, sem az eredeti hardverkörnyezetben nem lesz használható.

A leírtakból következik, hogy amennyiben az Internet Terminál hardvere meghibásodik, és valamely fő hardver elem (beleértve a Kiosk-PC operációs rendszeradattárolóját is), vagy a teljes hardver cseréje szükséges a javításához, úgy a Kisok-PC operációs rendszer licencet megújítani szükséges.

Kötelező a lejárt a Kiosk-PC operációs rendszer licencet meghosszabbítani?

Nem. Az Internet Terminál alapját egy 64 bites Intel processzorral szerelt érintőképernyős számítógép alkotja, amely a legtöbb korszerű operációs rendszerrel együttműködik, beleértve a Windows 7 és újabb verziókat, valamint különféle Linux disztribúciókat is.

Az Internet Terminál szakszerű szétszerelése még a garancia időtartama alatt is megengedett, és a Kiosk-PC operációs rendszer adattárolójára, vagy más  (USB vagy 2,5”-os SATA meghajtó) adattárolóra igény szerinti operációs rendszer telepíthető. A megvásárolt eszköz így hasznosítható marad a Kiosk-PC operációs rendszer licenc újraaktiválása nélkül is.

Meggondoltam magam. Visszavásárolják az eszközöket?

A termékeinket kizárólag személyes, helyszíni bemutató keretében lehet megrendelni. A helyszíni bemutató során minden felmerülő kérdésre válaszolunk, illetve minden esetben a kinálatunkban aktuálisan elérhetővel mindenben megegyező eszközöket tekinthetnek meg működés közben az érdeklődők, így a személyes megrendelést követően a kiszállított terméket visszavásárolni nem áll módunkban.